LPG Östermalm

LPG-behandling: effektiv metod för att förbättra huden och kroppens utseende.

LPG är en utmärkt behandling för dig som söker en säker och effektiv metod för att förbättra din kropp och hud. Det är en icke-kirurgisk och icke-invasiv behandling som inte kräver någon återhämtningstid och som ger omedelbara resultat.

Vad är LPG?

Förkortningen LPG står för namnet på metodens uppfinnare, fransmannen Louis-Paul Guitay. Han var ingenjör och visionär som efter att ha råkat ut för en bilolycka på 1980-talet, där han fått svåra brännskador, bestämde sig för att försöka hjälpa rehabiliteringsprocessen på egen hand. Genom sin patenterade teknik Endermologie, som är en kombination av lymfdränage och bindvävsmassage, utvecklade han en mycket effektiv behandlingsmetod för hudens läkande och motverkande av ärrbildning. Samtidigt upptäckte han att metoden hade många andra hälsofördelar för kroppen. 

karlavägen

Vad sker i kroppen under en behandling med LPG?

LPG är en unik massagemetod och kan liknas vid bindvävsmassage och lymfdränage. Massagen utförs med hjälp av en maskin som, med motoriserade rullar och vakuumsug, masserar hela kroppen. Vi kan därför på ett naturligt sätt öka cirkulationen, cellmetabolismen, lymfdräneringen och utrensning av slaggprodukter ur kroppen. Överflödig vätska dräneras och resultatet blir en toning av kroppen. Vi kan dessutom reducera smärta i muskler och leder. Bindvävsmassage stimulerar vätskeproduktionen mellan bindvävslagren, vilket resulterar i ett bättre flöde där musklerna får bättre glidförmåga sinsemellan. Du blir rörligare, känner dig mindre stel och blir kvitt onödig smärta i kroppen.

Det börjar med en konsultation

Innan behandlingen träffar du en av våra terapeuter för en konsultation. Terapeuten kommer att ställa frågor om dina mål och förväntningar, samt undersöka dina problemområden. Detta hjälper terapeuten att avgöra vilken behandling som är bäst för just dig och därefter välja den mest effektiva behandlingsplanen.

Hur går behandlingen till?

Din terapeut börjar med att rengöra huden för att ta bort alla orenheter. Därefter appliceras en speciell gel på huden som underlättar sugningen från LPG-enheten. Apparaten skapar sug- och tryckimpulser på behandlingsområdet för att främja cirkulation och lymfdränage. Behandlingen varar vanligtvis 30-60 minuter och är helt smärtfri.

lpg

Hur känns behandlingen?

Behandlingen är behaglig och avkopplande. Man kan likna känslan med en djupgående massage. Styrkan under behandlingen anpassas och ställs in individuellt. De flesta av våra kunder känner sig lättare och smidigare i kroppen och många får dessutom en energikick.

Efter din behandling

Efter behandlingen är det vanligt att huden känns lite röd och känslig, men detta försvinner efter någon timme. Många märker en förbättring redan efter första behandlingen, men för bästa resultat rekommenderas en serie med 8-10 behandlingar varannan vecka. Du bör också följa din terapeuts råd för att förlänga resultaten. Vi rekommenderar en promenad efteråt samt att du dricker mycket vatten då lymfsystemet i kroppen stimuleras.

Elastinklinikerna

Du hittar Elastinklinikerna centralt belägna på Östermalm i Stockholm. Välj mellan våra fräscha och ljusa lokaler på Karlavägen eller Strandvägen. Vår personal är specialiserad inom respektive område och vi lägger stor vikt vid kunskap och utbildar därför vår personal kontinuerligt.

ansiktsbehandling