Koldioxidlaser Östermalm

Hudföryngring med koldioxidlaser

Genom en enkel och effektiv laserbehandling kan du få en yngre, fastare och inte minst slätare hud.

En fraktionerad laserbehandling tar bort ärrvävnad, oönskat pigment och skapar en fin lyster i din hud. Behandlingen kan även användas för att föryngra och reparera huden. Koldioxidlaser lämnar ett fantastiskt resultat och kan förbättra hudproblem som vanliga behandlingar inte kommer åt.

Vad innebär en behandling med koldioxidlaser?

Koldioxidlaser, även kallad CO2-laser, är en effektiv behandlingsmetod för att reducera rynkor, ärr, acne, solskador och åldrad hud. Lasern avger ett specifikt ljus som tränger in i huden och stimulerar kollagenproduktionen, vilket förbättrar hudens struktur och ton.

Laserstrålarna förångar hudförändringen och lämnar ett mindre sår som läker efter några dagar och lämnar inga ärr. Behandlingen är så gott som smärtfri och kräver vanligtvis ingen återhämtningstid. Koldioxidlaser kan ge imponerande resultat efter endast en behandling, men flera behandlingar kan behövas för att uppnå önskat resultat.

Vem kan behandlas med koldioxidlaser?

Alla kan i princip behandlas med laser. Hos Elastin möter du alltid certifierad personal vid din konsultation där ni tillsammans går igenom vad behandlingen innebär. Fördelarna är många med koldioxidlaser jämfört med att använda skalpell. Genom att variera laserns och effekttäthet justerar din behandlare så att lasern kan användas på ett optimalt sätt. En helt steril procedur då huden inte berörs. 

Vad kan behandlas med koldioxidlaser?

Koldioxidlaser är en effektiv behandlingsmetod för att ta bort en mängd olika godartade hudförändringar, som exempelvis mjällvårtor, intradermala nevus, milier, talgkörtelhyperplasi, xantelasma (fettfläckar runt ögonlocken) och pyogeniskt granulom. Behandlingen hjälper mot solskador och kan till exempel strama upp huden kring halsen.

Koldioxidlaserbehandling fungerar även för ärr.

Hur länge håller en behandling med koldioxidlaser?

Du kan se omedelbara resultat med en jämnare hud direkt efter att huden har fjällat. Men för att uppleva den fulla effekten av varje behandling kan det ta upp till 2-3 månader, så det är viktigt att du inte förväntar dig omedelbara resultat efter det att fjällningen har slutat. Antalet behandlingar som krävs är individuellt beroende på vad du önskar få behandlat. Kontakta oss på Elastin så berättar vi mer.

Hur går en CO2-laserbehandlingen till?

Det är en medicinsk behandling som använder en laser med en högintensiv stråle av koldioxid. Laserstrålen tar bort ytskiktet av huden för att stimulera produktionen av kollagen, minska rynkor, ta bort pigmentfläckar, ärr och förbättra hudens textur.

I samband med behandlingen appliceras en bedövande kräm eller lokalbedövning på det område som du ska behandlas för att minska obehag och smärta. Därefter riktas laserstrålen mot huden och den höga värmen från laserstrålen avlägsnar ytskiktet av huden.

Efter behandlingen kan huden vara röd och lätt svullen, och det kan ta någon vecka för den nya huden att växa fullt ut igen.

På Elastin använder vi den mest avancerade lasern på marknaden, eCO2 från Lutronic. Genom sin moderna teknik av koldioxidfraktionerad ablativteknologi har eCO2 den högsta förmågan för ablation i huden (borttagande av hud), vilket gör att den kan förbättra uppkomsten av djupa rynkor och åldrande hud.

Vad kan behandlas med koldioxidlaser?

En behandling med koldioxidlaser kan användas för behandling av en mängd olika besvär eller tillstånd.

 • Kirurgiska ärr
 • Keloider
 • Akneärr
 • Bristningar
 • Föråldrad hud, dvs rynkor
 • Pigmenteringar
 • Hudföryngring
 • Fräknar
 • Lentigine solar
 • Cystic Acne
 • Xanthelasma
 • Vårtor
 • Syringom
 • Seborheisk keratos
 • Aktinisk keratos
 • Miller

Boka konsultation!

Kontakta oss på Elastin för en kostnadsfri konsultation så diskuterar vi dina önskemål och tillsammans lägger vi upp en plan hur en koldioxidlaser bäst kan hjälpa dig.

Elastinklinikerna

Elastinklinikerna finner du centralt på Östermalm i Stockholm. Du kan välja mellan våra fräscha och ljusa lokaler på Karlavägen eller Strandvägen. Vår personal är specialiserad inom respektive område och vi lägger stor vikt vid kunskap och utbildar därför vår personal kontinuerligt.

ansiktsbehandling