IPL Östermalm

IPL-behandling:
En effektiv lösning för en jämnare hudton

Har du någonsin drömt om en jämnare, fräschare och ungdomligare hud? Om ja, då är IPL-behandling (Intense Pulsed Light) kanske något för dig. IPL-behandling är en säker, icke-kirurgisk teknik som används för att behandla ett brett spektrum av hudproblem, från pigmentfläckar och rynkor till rosacea och ojämn hudton.

Så hur fungerar det?

IPL-behandling använder ljuspulser som penetrerar huden och tränger in i hudcellerna. Tack vare det högintensiva ljuset som omvandlas till värme i huden kan vi jobba på en hel del olika indikationer. Ytliga blodkärl koagulerar, kollapsar och diffus rodnad reduceras. Pigmenteringar som solfläckar kryper upp till ytan av huden och försvinner till slut. Eftersom ljuset absorberas av hemoglobin och melanin i vår hud samt omvandlas till en energi i form av värme, så sätts i sin tur kollagenproduktionen igång. Detta hjälper till att förbättra hudens struktur som att minimera porers storlek samt förebygga hudens åldrande.

De skadade hudcellerna elimineras sedan naturligt genom kroppens läkningsprocesser, medan frisk hud växer tillbaka. IPL-behandlingen är mycket säker och effektiv och är ett utmärkt alternativ för dig som vill undvika kirurgiska ingrepp och injektioner.

karlavägen

Vad kan du förvänta dig av en IPL-behandling?

Under din konsultation hos oss innan behandling kommer du kunna gå igenom allt med en av våra skönhetsspecialister. Samt diskutera dina mål och förväntningar för behandlingen. IPL-behandlingen tar vanligtvis mellan 20 och 30 minuter. Efter behandlingen kan du uppleva en liten rodnad och svullnad, men detta försvinner vanligtvis inom ett par timmar. Viktigt är att komma ihåg att IPL-behandling inte är en enstaka behandling. För bästa resultat rekommenderas vanligtvis en serie behandlingar. Antalet behandlingar du behöver beror på din hudtyp och det specifika hudproblem du vill behandla.

Det börjar med en konsultation

Innan behandlingen träffar du en av våra terapeuter för en konsultation. Terapeuten kommer att ställa frågor om dina mål och förväntningar, samt undersöka dina problemområden. Detta hjälper terapeuten att avgöra vilken behandling som är bäst för just dig och därefter välja den mest effektiva behandlingsplanen.

Gör IPL ont?

Alla har vi olika smärttrösklar och hur vi upplever en behandling är ytterst individuellt. IPL är en behandling som kan liknas med en snabb snärt av värme som känns men sällan upplevs som obehaglig eller smärtsam. Det behandlade området kan hetta lätt efter behandling men är en känsla som är övergående.

När kan man göra IPL?

För dig som funderar att ingå en behandling av IPL rekommenderar vi alltid att boka en kostnadsfri konsultation hos oss så att vi kan sätta upp en behandlingsplan för just din hud och dina mål, samt besvara alla de frågor och funderingar du har. Det som man behöver tänka på är att IPL är en behandling som gör huden solkänslig och därför behöver du undvika solen 4 veckor före samt efter din behandling. Vi rekommenderar därför att börja behandla med IPL under höst- och vinterhalvåret.

Så om du är redo att ta steget mot en jämnare, fräschare och ungdomligare hud, tveka inte att boka en konsultation för IPL-behandling idag. Din hud kommer att tacka dig.

Före- och efterbilder IPL

ipl före ipl efter

Elastinklinikerna

Du hittar Elastinklinikerna centralt belägna på Östermalm i Stockholm. Välj mellan våra fräscha och ljusa lokaler på Karlavägen eller Strandvägen. Vår personal är specialiserad inom respektive område och vi lägger stor vikt vid kunskap och utbildar därför vår personal kontinuerligt.

ansiktsbehandling