Dermapen Östermalm

Säker och effektiv metod för att förbättra hudens utseende och textur

Vad är Dermapen?

Dermapenbehandling är en form av mikroneedling som används för att förbättra hudens textur och utseende. Behandlingen involverar användningen av en pennformad enhet som innehåller mikronålar som penetrerar huden i kontrollerade stötar. Genom att skapa mikroskopiska sår på huden uppmuntras kroppen att producera mer kollagen och elastin, vilket leder till en förbättrad hudstruktur.

Behandling är effektiv för att behandla en mängd olika hudproblem, inklusive rynkor, åldersfläckar, solskador, acneärr, hyperpigmentering och streckmärken. Den är särskilt lämplig för personer med känslig hud eller som känner rädsla för kirurgiska ingrepp.

dermapenbehandling

Vad är Dermapen 4?

Dermapen 4 är den senaste versionen på marknaden inom behandlingsmetoden microneedling. Den har en mer avancerad teknologi, vilket gör att den är mer effektiv och säker än den äldre versionen. En annan viktig skillnad är att Dermapen 4 har en bredare räckvidd, vilket gör att behandlingen kan nå större områden på huden på en gång.

Dermapen 4 skapar kort och gott en kontrollerad skada i huden. Den kontrollerade skadan stimulerar hudens naturliga läkningsprocess vilken i sin tur ökar produktionen av kollagen. Kollagen är en av hudens viktigaste byggstenar till en elastisk och slät hud. Kroppen producerar konstant nytt kollagen för att reparera hud som blivit skadad. Men som en naturlig del av åldringsprocessen avtar kroppens egna kollagenproduktion gradvis från 25–30 årsåldern med 1-2 % per år. Resultatet av läkningen i huden är en slätare hudstruktur och jämnare hudton med lyster. 

Hur går behandlingen till?

Under behandlingen förs en penna med 16 sterila engångsnålar över huden i ett kontrollerat mönster. 1.920 mikroskopiska hål per sekund skapas i huden, man kan likna dessa vid små kanaler, vilket resulterar i en kontrollerad skada. Under behandlingens gång appliceras aktiva ämnet på huden som sedan slussas ner i de nygjorda kanalerna. Nålarna kan gå olika djupt i huden beroende på önskat resultat. Hela processen tar endast 7 minuter och därefter får du och huden koppla av med en svalkande ansiktsmask och hårbottenmassage. 

För vem lämpar sig behandlingen?

Dermapen är en behandling som lämpar sig till alla då behandling går att skräddarsy till varje enskild individ. Den passar dig som besväras av akneärr, förstorade porer eller ärr. Vill du förebygga åldrande, tona ner rynkor och fina linjer eller ge huden en riktig fuktboost så är Dermapen ett mycket bra alternativ. 

dermapen med pensel

När kan jag förvänta mig resultat?

En hudförbättring kan upplevas redan dagen efter en behandling. Huden kan få en rodnad och kännas lite öm efter behandlingen, men dessa symtom försvinner normalt inom några dagar. För ett mer långvarigt resultat rekommenderas upprepade behandlingar, i regel 3-6 behandlingar med 2-8 veckors intervall beroende på behandlingsindikation. Huden är individuell vilket avgör antalet behandlingar och det slutgiltiga resultatet. För en skräddarsydd plan rekommenderar vi dig att boka en konsultation. 

Elastinklinikerna

Du hittar Elastinklinikerna centralt belägna på Östermalm i Stockholm. Välj mellan våra fräscha och ljusa lokaler på Karlavägen eller Strandvägen. Vår personal är specialiserad inom respektive område och vi lägger stor vikt vid kunskap och utbildar därför vår personal kontinuerligt.

ansiktsbehandling